ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ФИЛХАРМОНИЈА vol. 2

04.03.2021 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала

Квартет „Вива Стрингс“

Елена Талевска - виолина

Димитар Михајловски - виолина

Дубравка Зајкова - виола

Дејан Теодосиевски – виолончело

 

Л.В. Бетовен – II. Menuetto од квартет бр.5 оп.18

А. Шнитке – Полка

 

 

Трио

Илза Бафтијари – виола

Илинка Велкова – флејта

Маја Михајловска – виолончело

 

Ф. Девиен – Трио за флејта, виола и виолончело бр.4

 

 

Пијано трио

Маријана Николовска – пијано

Даниел Лазаровски – виолина

Драган Гоневски – виолончело

 

Ф. Шуберт – II. Andante con moto од Пијано трио бр. 2 оп.100

 

Трио тромбони

Бранко Илиевски – тромбон

Никола Ристевски – тромбон

Александар Ниниќ - туба

 

Р. Премру – Две дела за три тромбони

 

Трио

Елена Талевска – виолина

Паскал Краповски – виолончело

Мерсиха Шукри – харфа

 

М. Глинка – Три руски песни

 

 

Група Виолончели при Македонска Филхармонија

Б.Барток (тр. Орфео Мандоци) - Романски танци

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31