Од 23 август до 1 октомври, Македонската филхармонија ќе ги пушти во продажба претплатничките билети за концертната сезона 2018/2019. Со купување на претплатнички билет од циклусот „Фортисимо“, љубителите на музиката ќе можат да ги посетат сите концерти од редовната програма на Македонската филхармонија...

    Изминативе два дена Градскиот парк во Скопје беше центар на настаните во градот. Таму требаше да се биде. Сите патишта водеа до парк. Проекцијата на филмот „Исцелител“ и концертот на Феми Кути и Македонската филхармонија беа причините што скопјани со пиво, пуканки, чипс и простирки за седење два дена по ред го освојуваат паркот...

  Во списанието на престижната Меѓународна асоцијација на менаџери од областа на уметноста со седиште во Лондон, е поместен и репрезентативен текст за Македонската филхармонија. Меѓудругото, отворањето на новата концертна сала на Македонската филхармонија се споредува со отворањето на престижната Филхармонија Елб во Хамбург, како уште едно извонредно архитектонско здание посветено на музиката кое ја одбележа оваа година...

Македонската филхармонија продолжува да ги реализира Симфониските концерти наменети за најмладите. На 3 март (сабота) во 12 часот, во големата сала на Македонската филхармонија, ќе се одржи концерт под наслов „Музичка екскурзија со Пакомак“, на кој како аниматор ќе се претстави познатиот водител на детски емисии - Ивце Пивце...

  „Вокална магија“, овој четврток со Македонската филхармонија!   Овој четврток, на 22 февруари во 20 часот, Македонската филхармонија ќе го реализира симфонискиот концерт „Вокална магија“, на кој како солист ќе настапи повеќенаградуваниот бас-баритон Милан Силјанов...

  Македонската филхармонија со гордост го најавува почетокот на соработка со престижната компанија, винаријата „Тиквеш“, една од најдобрите винарии, но и воопшто компании во Македонија, па и пошироко. По тој повод, денеска во просториите на Македонската филхармонија се одржа прес-конференција, на која говореше и директорот Виктор Илиески...

Билетите за концертот по повод Денот на вљубените - MURDER BALLADS, кој ќе се одржи на 14 февруари 2018, ќе бидат пуштени во продажба од денес (22.01.2018). Билетите, по цена од 800 и 1000 денари, ќе можат да се набават на билетарницата на Македонската филхармонија, секој ден од 10:00 до 20:00 часот и во сабота од 10:00 до 14:00 часот...

Драги вљубеници во најубавата уметност - музиката!   Почитувана публико, драги наши соработници, поддржувачи, партнери, донатори - нека биде новата 2018 година и за вас исполнета со радост и насмевки, и се разбира, со многу музика...