Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
Вести

СВЕТСКИ ПОЗНАТИОТ ГИТАРИСТ МИЛОШ, СОЛИСТ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
24.04.2015
Светски познатиот гитарист Милош Карадаглиќ од Црна Гора, ќе биде солистот на концертот на Македонската филхармонија насловен „Шпанска гитара“, кој ќе ...
„ВРАЌАЊЕ“ СО МАЕСТРО ДОРОН САЛОМОН!
14.04.2015
На 23 април во Домот на АРМ во 20 часот, ќе се одржи уште еден симфониски концерт, овој пат насловен „Враќање“. Како солист ќе се претстави рускиот ви ...
СЕРГЕЈ КРИЛОВ - „МОРАТЕ ДА БИДЕТЕ СЕРИОЗЕН, ТОА Е РУСКИОТ ПАТ“
03.04.2015
„Враќање“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија кој ќе се одржи на 23 април во Домот на АРМ во 20 часот. Концертот е именува ...
ВРВНИОТ ПИЈАНИСТ НИКОЛАЈ ДЕМИДЕНКО, СОЛИСТ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
20.03.2015
Концертната програма во месец април, Македонската филхармонија ќе ја почне со концертот „Апотеоза на танцот“, кој ќе се одржи на 2 април (четврток) во ...
НАГРАДАТА „ВИРТУОЗИ“ И ЗА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
17.03.2015
Македонската филхармонија е добитник на наградата „Виртуози“ во категоријата „Музички настан“, за концертот одржан на 18 декември минатата година на к ...
Претходни вести->
Информации за следниот концерт

ШПАНСКА ГИТАРА
07.05.2015
Дом на АРМ

Програма:

E. Chabrier: Симфониска рапсодија „Шпанија“

J. Rodrigo: Концерт за гитара и оркестар „Аранхуез“

M. Ravel: Ла Валс

M. Ravel: Болеро

ЦИКЛУСИ

КИРИЛИЦА